Home Preparate din carne de oaie
Preparate din carne de oaie
Preparate din carne de oaie PDF Imprimare Email
Preparate din carne de oaie
Scris de andreibitculescu   
Marţi, 22 Martie 2011 14:27
Oaia este cel mai raspandit animal domestic din lume. Acesta fiind crescut pentru diferitele scopuri: (lapte, carne, piele sau lana ). Carnea de oaie a fost prezenta, putem spune, in bucatariile marilor bucatari de-a lungul tipului. Acestia au folosit carnea de oaie in scopul prepararii diferitelor sortimente. Acest lucru nu s-a petrecut nu doar pe teritoriul Romaniei ci si pe alte teritorii, doar raspandirea oilor nu a fost in zadar.

Bucatarii altor state au ales oaia ca preparat principal pentru mai multe festivitati. Desi porcul este nelipsit in sezonul rece sau cel putin preparatele din porc sunt nelipsite, oaia si preparatele din carnea de oaie sunt prezente in bucatariile multora pe durata intregului an. Bucatarii, de-a lungul timpului au preparat urmatoarele sortimente din carne de oaie :
- tocana de oaie;
- coaste de oaie la gratar in sos picant;
- oaie cu legume

Bineinteles acestia au preparat si desert din acest preparat si anume carnea de oaie; acestea sunt:
- placinta avand continut carne de oaie;
- caise cu oaie, acesta este considerat un preparat deosebit printre categoriile de desert in domeniu;
- oaie cu prune;

Bucatarii romani au aratat ca au orgoliu si nu s-au lasat intrecuti de bucatarii celorlalte tari, asa ca au venit cu inventii proprii; cum ar fi:
- drob de oaie;
- stufat de miel;
- friptura de oaie;
- drob cu branza de oaie.
 


Sondaje

Cat de des cumperi produse de oaie?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com