Home Pastrama de oaie
Pastrama de oaie
Pastrama de oaie PDF Imprimare Email
Pastrama de oaie
Scris de andreibitculescu   
Marţi, 22 Martie 2011 13:59
Pentru pastrama de oaie este relativ greu de gasit o origine. Majoritatea oamenilor spun ca pastrama de oaie a fost inventata in alte tari din aproprierea Romaniei (Grecia si Turcia). Daca intrebam dictionarul acesta ne spune ca termenul de pastrama de oaie vine din limba turca, o alta versiune ne trimite in Grecia si nu numai pentru a afla originea acestui preparat. Totusi majoritatea locuitorilor rurali afirma ca pastrama de oaie a fost inventata pe teritoriul Romaniei, aeasta fiind raspandita in alte tari de emigranti la fel ca multe alte indeletniciri ale romanilor.

Romanii se declara pastratorii de traditii, mai ales cei din zonele rurale, insa cand vine vorba de mancaruri traditionale acestia sunt experti in preparate exemplare. Multi dintre ei se considera singurii inventatori pastramei de oaie, in aceeasi masura cu se proclama si in ceea ce priveste originea mamaligii, lucru cert stiul ca aceasta isi are originea pe teritoriul Romaniei desi porumbul este de origine Americana, fiind adus in Europa de Cristofor Columb.

Mai pe intelesul tuturor, nu are mare relevanta originea preparatului, putini se gandesc atunci cand gusta din pastrama de oaie sau din mamaliga la originea acestora si la faptul ca pastrama a fost sau nu conceputa pe teritoriul Romaniei. Ideea este ca orice dex am intreba acesta va include si Romania in raspuns, ceea ce poate insemna ca locuitorii rurali au dreptate in privinta pastramei de oaie.

 


Sondaje

Cat de des cumperi produse de oaie?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com