Home Lapte de oaie
Lapte de oaie
Lapte de Oaie PDF Imprimare Email
Lapte de oaie
Scris de andreibitculescu   
Marţi, 22 Martie 2011 13:58
Laptele este un lichid nutritiv care este produs de glandele mamare ale mamiferelor femele. Laptele este sursa principala din alimentatia puilor inainte ca acestia sa poata digera alte alimente. Laptele anumitor mamifere printre care, vaci, oi, capre si bivoli este colectat pentrua putea fi consumat de oameni, fie direct sau de obicei dupa procesul de pasteurizare sau acesta este procesat in diverse produse lactate precum (smantana, iaurt, inghetata, unt sau branza).

Tinand cont de ultimele studii recente laptele de oaie are un continut mai ridicat de minerale si vitamine esentiale pentru cresterea si dezvoltarea organismului decat laptele de vaca, acesta este bun, dar din continutul sau fac parte multe grasimi care nu sunt bune pentru o buna dezvoltare. Continutul de calciu din laptele de oaie este mult mai ridicat, acesta avand 162 si 259 mg/100g laptele de vaca are un continut mai redus acesta avand doar 110mg/100g, de asemenea continutul principal de fosfor, calciu, magneziu si fier este mult mai scazut in laptele de vaca decat in laptele de oaie.

Multi crescatori de oi vor sa-si valorifice laptele de oaie prin livrari catre procesatorii laptelui de oaie. Materia prima este preluata de la crescatorii de oi din Timis si Arad. In acest sezon s-a platit pentru litrul de lapte de oaie 1,5 lei, iar pentru laptele de vaca intre 0,9 si 1 leu, ceea ce inseamna ca laptele de oaie este mult mai cerut de consumatori pentru continutul sau bogat de vitamine si minerale care nu sunt prezente in aceesi masura in laptele de la restul animalelor, acesta avand un continut mult mai scazut ridicand consumul laptelelui de oaie mult mai mult decat pana acum.

 


Sondaje

Cat de des cumperi produse de oaie?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com